Piraat Tripel Hop • Beproeving #79 • Bierathlon.nl
2023
post-template-default,single,single-post,postid-2023,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Piraat Tripel Hop • Beproeving #79

Piraat Tripel HopDe Bierathleten zaten bij deze beproeving, zoals wel eens vaker, in een speciaalbierkroeg ergens in Brabant. Waar we vaak onze inspiratie halen. Maar speciaalbier bestellen in een speciaalbierkroeg is leuk en spannend, want je weet niet precies wat je krijgt. Vaak heb je een menukaart waar de naam van het bier opstaat, misschien het soort bier en alcoholpercentage als het een beetje meezit. En daar moet je het dan mee doen! Wat er soms voor zorgt dat je een biertje besteld waarvan je denkt als hij voor je neus staat: ‘Aaah, is dat deze?!

Nog een Huis-Speciaalbier

deze biertje was de Piraat Tripel Hop. En ik had best wel zin in een Tripel Hopje, met de variant van Duvel in gedachte. Maar toen ik deze voorgeschoteld kreeg werd ik wat minder vrolijk. Piraat is het huis-speciaalbier van de Lidl, als ik me niet vergis. Eigenlijk mag je het dan bijna geen ‘speciaal’ meer noemen, en bier is ook een groot wordt voor dit brouwsel. Maar laten we de beproeving positief beginnen:

De beproeving

Piraat Tripel Hop heeft een explosieve opdronk met aardig wat koolzuur. En ze hebben er toch echt hop in gedaan, want die proef je daarna. Maar samen met deze matige hop komen moutige smaken hand in hand. Het smaakt even veel moutig dan hoppig. En dat is heel wat anders dan ik verwacht bij een ‘Tripel hop, met de variant van Duvel in gedachte’. Deze smaken blijven tot en met de nasmaak en los van dat ze afzwakken veranderen ze niet. Ik vind het een rare combinatie en niet zo lekker. Laten we zeggen dat het opdrinken ervan een euh, hele ervaring is:

Bij de eerste slok wordt je meteen aan het begin van de loopplank gezet. Slokje voor slokje kom je langzamer aan het eind van de plank, wat geen fijne ervaring is. En als je de laatste slok op hebt heb je een flinke duik genomen en heb je het diepe getrotseerd. Maar uiteindelijk heb je verfrissing, in de vorm van het volgende biertje wat je mag gaan bestellen.