Tripel 888 • Beproeving #87 • Bierathlon.nl
2314
post-template-default,single,single-post,postid-2314,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Tripel 888 • Beproeving #87


Het leukste van een bierblog bijhouden, is dat je altijd een goed excuus hebt om een goed speciaalbier uit de koelkast te halen en op te drinken. Maar wat ook prettig is, is dat we precies op de hoogte gehouden worden van het laatste biernieuws. Zo checken we onze social media regelmatig en krijgen we om de haverklap persberichten toegestuurd. Op een dag zagen we dat de populariteit van een nieuw bier explodeerde! De Tripel 888, het tweede werk van Belgisch Journalist Patrick van Gompel was op de markt gezet. “Een echt geluksbier” zoals de beschrijving luidt. Hoog tijd om het geluk te beproeven!

De lat ligt hoog

Onze vrienden van Bierculinair, de Nederlandse aanbieder van de Tripel 888, hebben de lat weer hoog gelegd. Zoals ook bij het vorige bier van Patrick het geval was (François Grand Cru), heeft de Tripel 888 een luxe uitstraling. Tevens is Biersommelier François Huysmans weer betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze blonde heer, wat ons vult met hoge verwachtingen. De Tripel 888 valt echter niet te vergelijken met zijn voorganger. Dit koppig blond bier van 8,8% belooft ons fruitige en licht kruidige smaken die niet door en door zoet zijn. Een fijne afdronk wordt gegarandeerd.

De Beproeving

Wat ons meteen opvalt aan de Tripel 888, is dat het vanaf het eerste moment een zeer smaakvolle tripel is. Frisse en fruitige smaken komen je tegemoet. Je proeft citrus in de body en nasmaak, wat een klein maar aangenaam zuurtje met zich meebrengt. Smaken van banaan kunnen in de nasmaak gevonden worden. De Tripel 888 past precies in de categorie van Duvel en Karmeliet qua kleur en smaak. Maar met die gedachtegang misten we toch het bruisende koolzuur. Anders dan bij de François Grand Cru hadden we hier niet meteen koriander uitgehaald, maar dat blijkt er toch in te zitten! Vandaar die licht kruidige smaak natuurlijk. Het bier is ook toegankelijk en (gevaarlijk) vlot drinkbaar, waardoor wij hem persoonlijk wat minder spannend vinden. We zijn wel van mening dat het bier beter tot zijn recht komt met een goed gerecht of hapje erbij. Echter stijgt de Tripel 888 niet boven zijn grote broer uit.