Walhalla Shakti • Beproeving #53 • Bierathlon.nl
1123
post-template-default,single,single-post,postid-1123,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Walhalla Shakti • Beproeving #53


Voordat een biertje bevestigd wordt voor een beproeving hier op Bierathlon moet het door een zwaar selectieproces heen. Dat proces begint al bij het eerste contact. Deels op ervaringen die we hebben met de brouwer/bier, deels waarin we zin hebben en deels toch wel op de ‘looks’. Mocht het dan toch uiteindelijk bij een van ons in de koelkast beland is kan het nog steeds afvallen door middel van concurrentiestrijd. Vaak gebeurt het dat Manon en ik samen een verschillend biertje pakken en proeven. Alleen de lekkerste maakt dan kans op een felbegeerde plek op Bierathlon. De Walhalla Shakti is het gelukt! Die heeft een indruk achtergelaten dat we met jullie willen delen!

Oh god…

Shakti is een IPA die vernoemd is naar een Indiase god en heeft gek genoeg ook wat Indiase tinten die te merken zijn in het etiket en smaak. Ik weet niet of alle goden in India 6 armen hebben, maar deze op het etiket heeft ze! Gebrouwen door brouwerij Walhalla, een microbrouwerij uit Amsterdam die zijn eerste bier op de markt zette in februari 2016. Geen paniek als je hem dus nog niet kent, de brouwerij is nog super nieuw en kersvers. Hevig verkrijgbaar in de randstad & Noord-Holland maar langzaam vloeien zijn brouwsels over de rest van Nederland. Shakti onthult zich als een helder oranje kleurig biertje met een goede schuimlaag erop, voorzichtig inschenken dus!

De beproeving

Het heeft een typische IPA hoppige smaak, maar je wordt verrast door een uitbarsting van zoet en fris. Alsof er tropische fruiten zoals mango en citrus zijn toegevoegd. En proef ik daar nou nog een klein beetje rokerig? Als deze uitbarsting voorbij is blijft de smaak liggen op een aangenaam milde hop en bittertje. Normaal ben ik niet zo van de zoete biertjes, maar deze is wel lekker. Het zoete en frisse met een klein rokerig smaakje past goed bij het Indiase thema, zonder het karakter van een IPA te veel te verliezen. De concurrentie die dit biertje had om beproefd te worden was het Lentebier van brouwerij Troost. Bierathlon heeft unaniem besloten dat Shakti meer past bij de lente den lentebier, wie had dat verwacht?