Wild Jo • Beproeving #6 • Bierathlon.nl
139
post-template-default,single,single-post,postid-139,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Wild Jo • Beproeving #6

beproeving-6-wild-jo

Wild Jo is een blond bier dat voor mij recentelijk is opgedoken in kroegen in de omgeving, zelf had ik hem nog niet geprobeerd dus hoog tijd om dit biertje te selecteren voor een beproeving. Waarom Jo wild is weet ik niet, misschien is hij boos omdat hij Lucky Luke niet te pakken heeft gekregen of heeft hij net te horen gekregen dat zijn paard is ontsnapt (Joe is de kleinste van de Daltons, voor degene die vroeger geen Lucky Luke hebben gekeken). Hoe hij smaakt weet ik ook nog niet, maar daar gaan we snel genoeg achter komen!

Voorbeschouwing

Wild Jo is een modern blond biertje, gebrouwen in Stadsbrouwerij De Koninck. Met een blauwe duif die een ooglap draagt op het etiket, beschrijft De Koninck het als “Bier voor echte stadsduiven: onstuimig en ontembaar”. Stadsbrouwerij de Koninck is met de Wild Jo een eigenwijze weg ingeslagen: Hergist met wilde brett-gist, wat een wat agressievere gist is dan andere soorten, geeft het een ander karakter dan andere blonde bieren. “Resultaat: pure rock ‘n’ roll in een flesje” aldus Stadsbrouwerij de Koninck. De presentatie heeft me al een droge keel opgeleverd, tijd om de kurk te ontpoppen!

Wat vind ik ervan?

Speciaalbier is een groot woord voor Wild Jo. De smaak is zacht voor een blond bier en met 5,8% alcohol is het ook geen sterke jongen. Wild Jo zit een beetje tussen pils en blond in. Toch moet ik credits geven voor het scherpe, bittere randje aan de smaak, die iets te snel wegebt in de nasmaak. Wild Jo drinkt lekker door en is prima voor als je net iets anders wil dan een gewoon pilsje. Maar bij “pure rock ‘n’ roll in een flesje” had ik me toch echt iets anders voorgesteld. Wild Jo blijkt uiteindelijk maar een klein biertje met grote woorden, net zoals Joe van de Daltons.

beoordeling-5