Bastion Tripel • Beproeving #57 • Bierathlon.nl
1186
post-template-default,single,single-post,postid-1186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Bastion Tripel • Beproeving #57

Op een dag, een tijdje gelee. Ging ik naar de plus, en nam wat bier mee. Hij stond daar zo aanwezig midden op het pad gepromoot, dat ik besloot: Ik neem ‘m mee!

Het gaat om de Bastion Tripel. Toen pas net in het schap want toen ik bij de kassa aankwam werd hij nog niet herkent door het piep-apparaat (en mocht ik ‘m goedkoper meenemen, muhahaha). “Brabants lekkerste bier” en “ambachtelijk gebrouwen” stond erbij, nounou, dat belooft wat. Toen heeft ie een tijdje in de koelkast gelegen, en in die tijd maakte ik me een beetje zorgen. Niet omdat ie daar niet veilig lag, maar omdat het biertje nergens anders te koop was. Wat ik opzich best wel raar vond voor “Brabants lekkerste bier”. Daarom heeft ie bij mij de bijnaam gekregen: Huis-speciaalbier van de plus. Maar, issie ook lekker?

Hilvarenbeek, Hilvarenbeek

Na wat naslagwerk opgezocht te hebben blijkt Wilskracht Bastion Tripel inderdaad ergens vorig jaar een prijs gewonnen te hebben voor het lekkerste bier van Brabant… op het historisch bierfestival in Hilvarenbeek. Met een spannende concurrentie tussen ‘Gerstewijn is fijn’ van Brouwerij D’n Draok en ‘Rhodesian’ van Brouwerij Frontaal heeft de jury uiteindelijk beoordeeld dat Bastion Tripel van stadsbrouwerij Wilskracht uit Ravenstein de lekkerste was. Kijk, dat zijn toch de prijzen waar het om gaat binnen de bierwereld! Nee, alle grappen opzij. Oprecht leuk dat ze het gewonnen hebben. Stadsbrouwerij Wilskracht is niet groot. Maar met de capaciteit van 500 liter weten ze ook nog onder andere een blond, bruin en een weizen erbij te brouwen. Goed gewerkt pik, tijd om te kijken of het ook een beetje smaakt.

De Beproeving

Lichtbruin van kleur, huh? Heb ik niet per ongeluk de bruine gekocht? Nee dit is toch echt de Bastion Tripel. En waar blijft het schuim? oké, dan geen schuim. Zo’n ongemakkelijke eerste ontmoeting heb ik nog nooit met een biertje gehad. Na een tijdje elkaars oogcontact proberen te vermijden ging ik er toch voor en nam de eerste slok. De smaak die daarbij vrijkwam was kruidig, opzich niet zo’n verassing, want dat stond ook op de fles. De opdronk en de body heeft vooral de smaken van koriander en sinaasappel, goeie combo. Maar die werd al snel teniet gedaan door het aanwezige zuurtje in de nasmaak, wellicht door smaken van appel of citroen. Niet echt mijn favoriet. Ook de bitterheid viel een beetje tegen en had van mij wel wat meer gemogen.