Gebrouwen door Vrouwen Donker Wit • Beproeving #80 • Bierathlon.nl
2038
post-template-default,single,single-post,postid-2038,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Gebrouwen door Vrouwen Donker Wit • Beproeving #80

Gebrouwen door Vrouwen - Donker WitHoera! Door de komst van ‘Donker Wit’ kunnen we vanaf dit jaar het hele jaar door weizen drinken! Met deze dunkelweizen met toetsen van kaneel, karamel en banaan zouden we hetzelfde fijne warme gevoel moeten krijgen als van een stevige bruine beer. Perfect voor de koudere maanden dus. Ik word enthousiast. Hoe zit het met jullie?

B(ie)rrrrrr

Ook al is de winter alweer voorbij, er kan nog best een houtje op het vuur. Onder je afdak. Echt warm is het namelijk nog niet. Terwijl we genieten van de laatste deprimerende dagen beseffen we dat we de winter ook misschien wel weer een beetje gaan missen. En dames en heren, op dit moment, is het tijd om de Donker Wit open te trekken en in je glas te schenken. Je zal er geen spijt van krijgen.

Wat biedt deze dunkelweizen van Gebrouwen door Vrouwen?

Je ziet een troebel donkergele substantie het glas kleuren. Het schuim helderwit. De body voelt een stuk steviger aan dan een normale weizen, maar dat mag ook. Je moet tenslotte goed eten in de winter. En ja hoor, ook de smaak is geheel in stijl. Banoffee pie anyone? Ik proef banaan, witte chocolade en karamel, afgetopt met een beetje kaneel. Toch is er een zonnetje aan de horizon. Citrustonen doordringen je mond zoals de warmte van zon door je autoruit straalt. Aaah. Wat heb ik de weizen toch gemist.

Met dit deze Donker Wit zet Gebrouwen door Vrouwen haar kwaliteit voort. (mocht je het gemist hebben, de Gin Weizen en  Bloesem Blond zijn ook prima te nuttigen!) Het bier past prachtig in hun, al sterke, assortiment en bouwt dus die hele fijne brug tussen de winter en het weizen- en witbierseizoen. Alhoewel, met een alcoholpercentage van 6,3% is de Donker Wit niet geheel onschuldig. Maar ach, vergeleken met alle winterklassiekers kun je er best nog eentje pakken. Goed voor die verlate winterdip zullen we maar zeggen.