Witte Trappist Koningsdageditie • Beproeving #52 • Bierathlon.nl
1132
post-template-default,single,single-post,postid-1132,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Witte Trappist Koningsdageditie • Beproeving #52


Woensdag 26 april 2017, het was een prachtige avond. Blijkbaar koningsnacht. De Bierathleten waren hun terugkomende work-out aan het doen onder het genot van de klanken van skameester Mark Foggo en zijn ska people. Met zijn karakteristieke mimiek waren het niet bepaald vervelende omstandigheden. Maar toen om half 11 de saxofonen ophielden met spelen en de high fives aan meneer Foggo werden uitgedeeld werden we er bewust van dat ook aan deze act een einde zit. Gelukkig was daar de redding: speciaalbier!

Gefeliciteerd Willy!

Begonnen bij de bierprofessor en geëindigd bij Van Moll hadden we weer genoeg inspiratie voor Bierathlon. Na wat lekkere speciaalbiertjes was de LaTrappe Witte Trappist Koningsdageditie alweer het laatste biertje wat we die avond nuttigde. Na wat Stout biertjes van Manon en wat IPA’s van Geert was dit even wennen, maar een mooie afsluiter. Even teleurgesteld waren we dat het biertje geel was (zoals witbier hoort te zijn) in plaats van Oranje, maar dat mag de smaak niet drukken. Misschien maar goed ook, anders denkt iedereen dat je wortelsap aan het drinken bent, of nog erger, Passoa jus. De barman zette hem voor onze neus neer en de eerste slok werd genomen. Op jou dan he, Koning Willy!

Wortel, sinaasappel, of toch pompoen

Zoals je kan verwachten van een Trappist staat het biertje er netjes bij met een goede schuimlaag. En zoals je mag verwachten van een limited edition is het ook méér dan een gewoon witbiertje. Zelfs nog ietsje meer als een gewoon LaTrappe witbiertje. Met geur van vanille en de smaak van oranje vruchten (blijkt mandarijn te zijn) begint het biertje zoet in de smaak en heeft een waterige afdronk. Toch is deze editie iets bitterder dan een normaal biertje en die blijft na de afdronk samen met het zoetje even lekker hangen in de smaak. Het geeft het biertje een iets stevigere body en goede smaak. Dus, mocht je het zonnetje nog zien vandaag is dit een goede aanrader!