Wolf 7 • Beproeving #37 • Bierathlon.nl
742
post-template-default,single,single-post,postid-742,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Wolf 7 • Beproeving #37

beproeving37

Ahoooooo, wolven en wolvinnen! Welkom in de wolven roedel! Als fan van Bierathlon maak je tijdens het lezen van deze beproeving deel uit van onze wolf pack. Deze wordt geleid door een mannetje en een vrouwtje die gewoonlijk met alfa worden aangeduid. Hierbij is strikte organisatie en communicatie van belang. Elk lid van de wolf pack heeft zijn eigen rol en taak binnen de familie. Onze taak als alfa wolf en wolvin is om de wolf pack te leiden en af en toe een goede beproeving te maken, de taak van de rest is om deze te lezen en te genieten. Wij hopen dat wij onze taak goed vervullen :)… Jullie ook?

Welp biertje?

De Wolf 7 is eigenlijk maar een van de kleine welpjes binnen de wolf pack. Onder dit blond biertje zit nog de 6 (bruin) maar daarboven zitten de meer volwassen 8 (donkerbruin) en 9 (amber). Brouwerij Wolf is verantwoordelijk voor deze goedjes. Brouwerij Wolf is opgericht in 2008, waardoor hij nog niet de alfa status heeft binnen de Belgische biermarkt heeft verdiend. Maar ze krijgen al hulp van Brouwerij het Anker om de grote vraag van Wolf 8 en 9 bij te vullen. Misschien kunnen ze als ze wat groter zijn zichzelf afsplitsen van de huidige roedel en een eigen brouwgebied ontdekken waar ze een eigen roedel kunnen oprichten. Wellicht horen we hier nog meer van in de toekomst, maar dan moet het biertje natuurlijk wel lekker zijn!

Wat vond ik ervan?

Bij het inschenken kwam een goudblond biertje met een mooie schuimkraag tevoorschijn, wat wij in tegenstelling tot de Engelse wel kunnen waarderen. De smaak van Wolf 7 is een beetje zoet, een beetje bitter. Het lijkt wel alsof de twee smaken allebei te bescheiden zijn om iemand voor te laten gaan. Verder wordt het opgevuld met veel fruitig en fris. Met tinten van banaan en waarschijnlijk nog wel wat andere fruitsoorten. De frisheid smaakt alsof er citroen of limoen aan toegevoegd is. De matig hoppige nasmaak is als een kers op de taart voor de smaakbeleving. Wolf 7 klinkt alsof je het in de nacht moet drinken, maar doe mij hem maar met een zonnetje op het terras!
beoordeling-7