Prague

Prague

De atleten hebben deze zomer trainingskamp gehad in Praag! Deze stad ligt in het hart van de Tsjechische Republiek, ofwel Tsjechië. Een stad waar de gebouwen oud zijn en de mensen zich jong voelen. Een stad vol cultuur, geschiedenis, architectuur en.. Bier!

Keuzes, keuzes, keuzes

Dat laatste was stiekem niet de hoofdreden waarom we onze vakantie naar Praag hadden geboekt. Ik denk dat onze kieskeurigheid daar meer mee te maken had: Dat we in Europa zouden blijven was een ding dat zeker was, want vliegen is niet echt ons ding, maar waar naartoe? Zuiden was te warm, noorden was te koud. Zuid-Oost was te ver weg en Noord-west is te dichtbij. Verder zijn we niet echt stadsmensen, maar vinden het wel leuk om eens per jaar een week door een grote stad te marcheren om versteld te staan van de grote gebouwen. Praag bleek op alle fronten de gouden middenweg. Dat toevallig daar een halve liter bier ongeveer €1,20 kost konden wij ook niks aan doen.

Wat vonden we ervan?

Praag is een hele mooie stad, en we hebben er veel gezien en gedaan. De bezienswaardigheden in de stad zijn de moeite waard om langs te lopen en te bekijken. Het nachtleven is bruisend, al moet je wel op de goeie tijd op de goeie plek zijn. Zo waren de kleine kroegjes die toevallig bij ons in de buurt zaten vroeg in de avond vol, maar liepen na middernacht langzaam leeg. Maar als je om 9 uur s’avonds een club in het centrum binnen loopt staat er niemand voor de bar, en achter de bar zijn ze druk bezig zich voor te bereiden op wat er komen gaat. Naast bier wordt je in Praag ook doodgegooid met cocktails, waarbij veel verschil zit tussen de goede cocktails en minder goede cocktails.

Fotocollage

Kijk onze coole, hippe fotocollage van het bier in Praag:
Photo_collage_Prague