De Bierprofessor • The place to be(er) #1

Place 1 - Bierprofessor
Wie denkt aan Stratumseind in Eindhoven, denkt vast niet aan kwaliteit en souplesse. Normaliter worden de meters bier voor knalprijzen aangeboden. Men moet zuipen totdat men gaat kruipen. Echter, schijn bedriegt! Tussen de feestcafés en shoarmazaken ligt de vreemde eend in de bijt, de zeldzame parel in de oester: De Bierprofessor. Vaak wordt deze tent verward met een walhalla voor expats, maar niets is minder waar. Wellicht hebben deze expats zelfs heel veel smaak. We zullen het zien, in deze eerste place to be(er).

Place kaart - bierprofessor

De sfeer

De bierprofessor onderscheidt zich voornamelijk van andere kroegen met zijn relaxte sfeer. Doordat de muziek die niet absurd hard staat en omdat er überhaupt geen plek is om je piekfijne danspasjes te showen, kun je met jan en alleman een gesprek aangaan. Over bier bijvoorbeeld. Bij binnenkomst wordt je verblind met muur vol (lege) flesjes bier. Handig, want deze wand is stiekem de bierkaart! Kun je een biertje uitkiezen terwijl je naar de bar loopt. Verder vult de kroeg zich met promotiemateriaal van, hoe kan het ook anders, bier.

De bierprofessor is echt een type kroeg waar je terug wil komen. Naast dat de kaart vol staat met lekkere biertjes, ken je na een paar bezoekjes de hele crew, hun muzieksmaak en hun favoriete bieren. Wanneer het over bier gaat blijven ze aandachtig luisteren en terugpraten. //Fun fact: Wist je dat elke werknemer een signature beer heeft?
Mocht je al voldoende gezelschap hebben, dan kun je ook gewoon een tafeltje claimen. De rekening wordt vakkundig bijgehouden zodat je niet bij elke bestelpoging flappen neer hoeft te leggen. Ideaal om te blijven hangen dus.

Het repertoire

Bier! voor ieder wat wils! Ze hebben een aanbod van ongeveer 190 speciaalbieren. De meeste daarvan zijn mainstream, maar klassieke speciaalbieren. Daartussen verstopt kun je af en toe wat exclusievere lokale speciaalbieren vinden. Als je hierdoor de bomen het bos niet meer ziet kun je altijd aan de barman vragen welk biertje je moet bestellen. Twee minuten en een vakkundig advies later staat er een lekker koud biertje voor je klaar. Het aanbod, dat zowel van de fles en op de tap komt, wisselt regelmatig. Daardoor is de bierkaart noodgedwongen niet fancy-er dan een a4-tje, geschreven in lettertype 8. Ze hebben ook Fruitbier, dat staat tussen de frisdrank, en frisdrank, maar die is waarschijnlijk over datum. Wil je daarom geen blauwtje lopen, bestel dan een echt speciaalbier! Bij de bierprofessor dan, anders heb je nog niks.

beoordeling-8