Café Gij&Ik • The Place to Be(er) #2

Place 2 - Gij&ik

In de vakantieperiode is het extra verleidelijk om een keertje vaker op het terras te gaan zitten. Ofja, het begon met één keer, om de zomer te vieren, en binnen een paar weken hebben we de traditie gekweekt om er elk weekend een biertje te pakken. Nee ik zal eerlijk zijn, meestal bestellen we er wel meer dan één. Ooops.

Één lichtpuntje: Er zijn genoeg kansen om nieuwe bieren te beproeven! Zou het personeel het al doorhebben dat de helft van onze beproevingen heel toevallig op hun bierkaart staat? Wederom: Ooops. Om dit goed te maken gaat the place to be(er) vandaag naar Café Gij&Ik in Gemert (Noord-Brabant).

Place kaart - gij-en-ik

De sfeer

In Gemert zijn verschillende kroegen te vinden, ieder met zijn eigen sfeer en doelgroep. Maar Café Gij&Ik is toch wel hèt café voor jongvolwassenen die zich te oud vinden om tussen 18 (ik lieg, ze zijn jonger) jarigen op de dansvloer te staan, en te jong vinden om aandelenpraatjes te houden met de gasten van middelbare leeftijd.

Gij&Ik is echte dorpskroeg met een bourgondische sfeer. Wanneer er iets te doen is in het dorp, stroomt deze kroeg vol totdat er niemand meer bij kan. Af en toe is er live muziek wat zich goed aansluit bij de situatie: op drukke stapavonden kun je een DJ of een band verwachten, terwijl de terrasgasten op een zonnige zondag verblijd worden met een singer-songwriter op gitaar. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en rennen zich suf als het terras vol zit. Bestel daarom op drukke dagen alvast je volgende pilsje, terwijl je de vorige nog moet afmaken.

Het repertoire

Hoewel de bavjes (glazen bavaria) normaliter als warme broodjes over de toonbank gaan, heeft Café Gij&Ik een prachtige bierkaart voor de gevorderde bierdrinker. Het aanbod bestaat deels uit ‘klassieke’ speciaalbieren, zoals een Duveltje, een Westmalle of een Tripel Karmeliet, maar als je wat langer naar de bierkaart staart kun je nog wel eens een biertje vinden dat je nog niet beproefd hebt. Limited editions kun je echter niet op de kaart vinden. Maar als je geluk hebt, kun je op het krijtbord achter de bar een hele lekkere special vinden.

Mocht je echt niet kunnen kiezen, dan heb je altijd nog de optie om een biermenu te bestellen. Zo’n menuutje  kost slechts een tientje, waarvoor je drie bieren in thema krijgt. Deze bieren zijn uitgezocht door de eigenaars. Naast de standaardmenu’s kun je ook kiezen voor een maandmenu. Voor hetzelfde geld krijg je dan drie kersverse seizoenstoppers die normaal niet op de kaart staan.

Het eindoordeel

Al bij al is Café Gij&Ik een goede stop om een lekker potje bier te nuttigen. Zowel binnen als buiten kun je lekker zitten, wat er voor zorgt dat je hier vier seizoenen lang terecht kunt. En denk je na die vier seizoenen dat je alle bieren wel beproefd hebt? Haha! Dan is er allang weer een nieuwe bierkaart.
beoordeling-8

PS. Honger gekregen van al dat bier drinken? De nacho’s en burgers zijn mega aanraders.