Padvinderskuiten • Beproeving #82 • Bierathlon.nl
2155
post-template-default,single,single-post,postid-2155,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Padvinderskuiten • Beproeving #82


Zoals sommige misschien wel weten zetten de Bierathleten zich wekelijks in als vrijwilliger bij de lokale scouting. Het is zinvolle tijdsbesteding, uitdagend en leuk. Je leert er een hoop nuttige skills en gezellige mensen kennen. En na zo’n dag, of avond hard werken is er niets beter om die af te sluiten bij een knisperend kampvuurtje met een lekker speciaalbiertje erbij. Leuk dat Jopen dat ook herkend en speciaal daarvoor een limited edition bier heeft gebrouwen genaamd Padvinderskuiten! Stevig, bruin en gerookt. Net zoals het bier!

Vaten van 112 liter

Jopen brouwerij uit Haarlem lijkt er wel een hobby van te maken om zoveel mogelijk verschillende bieren op de markt te brengen. Naast hun vast assortiment van 10 bieren hebben ze vanaf eind 2014 ondertussen al meer dan 60! specials op de markt gebracht. Deze specials zijn eenmalig gebrouwen en verkrijgbaar. Daar bovenop brouwen ze één keer per jaar een serie ‘collaborations’. Waarbij ze in samenwerking met verschillende andere brouwerijen eenmalig een kleine serie bieren te brouwen. Niet gek dat er een heel schap aan Jopen is toegewijd in de speciaalbierschuur. Waar halen ze al die inspiratie toch vandaan? en zijn al die bieren snel en onzorgvuldig gebrouwd? Of smaken ze toch nog een beetje? Met de Padvinderskuiten nemen we een klein monster om te testen!

De Beproeving

Als je Padvinderskuiten inschenkt lijkt het op een onschuldig bruin biertje. Maar zodra je je neus erboven houd merk je dat hij toch niet zo onschuldig is. Geur is als een bruin bier met een vleug stout erdoorheen, je ruikt de rokerigheid in het bier. En bij de eerste slok kom je er meteen achter dat dit een stevig bruin bier is. De smaak is redelijk zoet, een zoetheid die langzaam sterker wordt naar mate de smaak vormt. Deze zoete smaken komen van de karamel- en chocolade tonen in het bier. Daarbij komen smaken van gerookt of gebrand hout ook om de hoek kijken. Nee dit is een prima bier en de omschrijving op het etiket klopt als een bus. Zeer aan te raden om te drinken bij een kampvuurtje op een ‘net iets te koude, maar door het kampvuur heb je het toch warm’ avond. Unaniem beoordeeld voor en door padvinders met een 7!