The Uplifting Triple • Beproeving #106 • Bierathlon.nl
3037
post-template-default,single,single-post,postid-3037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

The Uplifting Triple • Beproeving #106


Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. Scholen zijn weer begonnen en de eerste training van de lokale sportvereniging zit er weer op. Hobby’s zijn weer op alle vlakken bezig voor hun komende drukke seizoen en de weken hebben weer ritme gekregen. Hoogtijd voor wat leuks, iets spannends. The Uplifting Triple van Strieper Craft Beer Company uit valkenswaard misschien?

Brouwerij in de Uplift

De ondertitel van het bier luid dan wel: ‘Decker Flying Apparatus’ en er staat dan wel een man met een soort middeleeuws zelfgebouwde vleugels om zijn lijf heen op het etiket. Maar ik denk dat ze toch de uplifting variant in de zin van vrolijk worden bedoelen. Dat worden wij tenminste vaak van speciaalbier. Momenteel wordt het bier van Strieper Craft Beer Company gebrouwen in de Weerter Stadsbrouwerij in Weert. Maar het grappige is dat ze niet het recept afgeven en vervolgens het bier ontvangen, maar daadwerkelijk zelf komen brouwen in de Weerter Stadsbrouwerij. Zo houden ze zelf alle controle over hun eigen bier. Ook is dit een gelegenheid om met direct contact te leggen met iedereen die iets met speciaalbier heeft. Zo kunnen ze van elkaar leren en een beter product op de markt zetten.

De Beproeving

Maar ddan de smaak. Worden wij een beetje Uplifting van deze triple? Moa, de smaak is het beste te beschrijven met: een klein beetje zoetig, klein beetje moutig, klein beetje pit in de afdronk in de vorm van bitterheid met een klein zuurtje van een citroentje. Degelijk, maar niet heel bijzonder. Dhr. Decker bestuurt de Flying Apparatus voor de eerste testvlucht en Strieper Craft Beer Company blijft veilig met beide voeten op de grond. En wat blijkt: De Decker FLying Apparatus vliegt! Door zijn degelijke en veilige bouw is de eerste testvlucht een succes. Maar het zal op deze manier nooit deelnemen aan spectaculaire vliegshows.