Over Bierathlon • Bierathlon.nl
22
page-template-default,page,page-id-22,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive,dojo-hide-title

Over Bierathlon

Op een vrijdagavond waren we voor de zoveelste keer beland in de kroeg, eentje waar we zelfs nog nooit geweest waren. Met een bierkaart in de vorm van een boekwerk voor onze neus waren we vastberaden om onze speciaalbierervaring eens flink uit te breiden. Na het bestellen van het eerste, maar hemelse witbiertje pakte ik mijn bierlijst erbij om het biertje in kwestie een goede beoordeling te geven.

De bierlijst was een karige notitie op een telefoon, met daarbij +, -, ++ of — bij elk biertje.

De gedachten die hierbij hoorden waren “Dit moet toch veel beter kunnen?” en “Hmm, was er maar een manier om deze lijst te delen met anderen.” Dit exacte moment leidde tot een gesprek tussen mijn metgezel en ik. Wat nou, als we van elk speciaalbiertje dat we drinken een review schrijven en deze delen met de hele wereld? “Wow dat is echt een goed idee.”

Zie hier, Bierathlon.nl: Een blog voor bierliefhebbers, door bierliefhebbers. Deze plek op het wereld wijde web is een verzamelplek voor alle biertjes waarover we een mening hebben. Voor onszelf is Bierathlon een bierlijst zodat wij onszelf nooit meer hoeven af te vragen: “Dit biertje heb ik ooit eerder gedronken, maar ik weet niet meer hoe hij smaakte” en voor jullie een bron voor amusement en inspiratie. Ons doel: zo vaak mogelijk met de fiets naar de kroeg of retailleverancier, een partijtje genieten van glaasje gerstenat en daarna weer terug naar huis rollen. Als dat niet de perfecte Bierathlon is, weten wij het ook niet meer.

Zie onze eerste post voor het ontstaan van Bierathlon