Cravt Brouwlokaal • The Place to Be(er) #4

The Place to Be(er) #4 • CRAVT Brouwlokaal in Uden

Er was eens een stadje in Noord-Brabant. Uden genaamd. Waar het uitgaansleven voorheen matig was voor de outsider zoals wij, bleek daar opeens Cravt Brouwlokaal te zijn. Een uitkomst voor een ieder! Naast speciaalbieren kun je bij deze bijna cliché hippe tent ook terecht voor een aantal goede wijnen en Gin tonics. Twintigers, hebben jullie zin om al je geld uit te geven!?

Cravt Brouwlokaal is dé weekenddroom van millennials

Ja, ook wij, millennials, waren nogal gecharmeerd van het nieuwe concept in het traditionele Uden. Het interieur is zeer uitnodigend. Midden in het brouwlokaal is een tuinhuisje geplaatst dat fungeert als bierkoeling. Zijn er nog meer tekenen van de (millennial)hemel hier te vinden? Bij plaatsing ontvangt men een zwaar, houten boek waarin de drankkaart tot leven komt. Een rijkelijk assortiment speciaalbieren, dat tevens ook gesorteerd is op het type bier, wekt onze speekselklieren op. Of wil je liever een glaasje van de wisseltap? De keuzestress begint een serieus probleem te worden. Wat moet ik toch bestellen?

Gelukkig is daar het personeel om je te redden. Aanbevelingen? Jazeker. Wil je daar het achtergrondverhaal bij? Inmiddels weten wij, zoals wij onszelf atleten noemen, wel wat aardig van bier, maar toch wist deze knaap ons een boeiend verhaal te vertellen. Daarmee kan gezegd worden dat de service top is. Tenminste, als er personeel voor je beschikbaar is.

Gezellig, maar niet echt praktisch

Want daar komen we bij de nadelen van Cravt – het is niet echt bepaald het best bewaarde geheim van Uuuje. Op een reguliere zaterdagavond moet je geluk hebben als je een plekje wil bemachtigen. En als je eenmaal een barkruk hebt gejat van de buren, dan is het ook maar de kunst om je drinkgezel te kunnen verstaan. Het is een beetje zoals de nabijgelegen snelweg. Iedereen wil het gebruiken, maar als iedereen gebruikt raakt de functie van het ding weg, dan sta je in de file. Beter kun je daarom de spits bij Cravt vermijden.

Wél ‘chill’: een biertje doen op donderdagavond of zondagmiddag. Cravt heeft naast dus dat boekwerk aan biersoorten ook een flinke kast met gezelschapspelletjes waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Altijd is er wel een groepje vrienden te vinden die willekeurige 30 Seconds woorden aan het roepen is. C’est la vie, beste lezers.

Cravt – De conclusie

Al bij al is Cravt dus echt wel een fijn plekje om goede bieren te drinken – mits geluidsoverlast geen bezwaar is of als je buiten spitstijden een bezoekje brengt. Met een gemiddelde prijs van 5 euro (6 is geen uitzondering) per biertje worden je middagen en avonden wel redelijk prijzig. Maar ach, als je alleen dát over moet hebben voor de millennialdroom, dan valt het allemaal nog wel mee. Onwards, buttercup!

Beoordeling: 7