Festyland • The Place to Be(er) #3

place-3-festyland
Als jong-volwassen levensgenieters en bierliefhebbers zijn we regelmatig te vinden op coole feestjes! Kroegfeestjes, tentfeestjes, verjaardagfeestjes, maar ook festivals! Zo hebben we al een aardig aantal festival ervaringen opgebouwd in de laatste jaren, dat begon al voordat Bierathlon een feit was. Dit jaar hebben we nog net het staartje van het festivalseizoen kunnen beleven: Festyland! De laatste kans voor festivalgangers om te genieten van muziek, bier, mensen en flauwekul om daarna in je tentje neer te ploffen voor de volgende dag. Ofja, in ons geval een huis en een bed, want het was in de buurt.

place-kaart-festyland

Area’s

Festyland is een niet al te groot festival, maar ze hebben toch nog 12 area’s waar gedurende de vrijdag en zaterdag genoeg entertainment was. Maar the echte places to Be(er) waren voor ons toch wel Jupiler stage: De grootste tent met de grootste feestjes van Festyland, oftewel Mainstage. Hier kwamen namen zoals Bløf, De Staat en uiteraard BZB! Pulp Fiction: Hier kwamen vooral bandjes die een beetje rock speelde. Hier moest je staan voor The Wetnecks, Beat the Stones (Pinkie!) en Peter pan speedrock! The Jupiler Ballsroom zijn we vanwege het programma niet zo vaak geweest, maar als dat beter was stonden we er gegarandeerd: Chaos en flauwekul, niks moet en alles mag. Rosso Rocco was de tent voor echte rock en metal fans! We zijn daar meerdere keren geweest maar Fleddy Melculy was toch wel het hoogtepunten daar. Verder zijn we nog bij FestyLand Acoustic geweest voor Heavy Hoempa en bij Eetertainment om te eten of om mee te dansen met de helden van de Sweaty Disco!

De Sfeer

Misschien komt het juist doordat Festyland niet zo groot is, maar de sfeer daar is gewoon gezellig! Misschien komt het ook doordat Festyland veel flauwekul dingen in zijn programma heeft staan, doordat er veel lokale mensen komen of doordat er veel tenten zijn met verschillende muziekjes waardoor iedereen z’n favoriete plekje kan ontdekken. Met overal eettentjes en activiteiten langs het pad geeft het een beetje een kermis gevoel als je van tent naar tent loopt, maar zodra je in een leuke tent bent is het feest gevoel aan!

Het Repertoire

Jupiler en desperados op de tap! Misschien dat je wel ergens fris kan krijgen, maar qua bier zijn dat je opties. Ze hadden geen tentje met speciaalbiertjes, wat wij wel jammer vonden.

Het Eindoordeel

Het Eindoordeel komt neer op leuk en gezellig, maar niet speciaal. Veel bandjes die kwamen waren erg leuk, maar veel hadden wij al een keer gezien. Je hoeft je er zeker niet te vervelen want in elk hoekje schuilt wel een verassings-activiteit, en voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Maar het bier kon beter en de line-up was matig.
beoordeling-7